петак, 22. април 2016.

Tonici za lice / Weleda, All naturals, Thayers i Byphasse



Već izvesno vreme smatram tonike važnim korakom u svakodnevnoj nezi lica. Njihova funkcija je da kožu toniziraju, izjednače ten, malo omekšaju i, eventualno, dovrše proces čišćenja. Tonik nanosim nakon skidača šminke, a pre proizvoda za hidrataciju/seruma/ulja. Pošto, logikom reda, ide za skidačem - tonik, uglavnom, pokupi i one ostatke nečistoće nakon skidanja šminke (ili, prosto, nečistoće). To, svakako, nije njegova osnovna namena, ali između ostalog, radi i to. Tonik nanosim tapkanjem, jer on treba da prodre u kožu. Dakle, ne raznosim ga razmazivanjem, već utapkavam vatom.


Rešila sam da predstavim 4 tonika različitih firmi, cenovnog ranga, a ponegde i kvaliteta. Uglavnom, većina iz ove skupine me je, potpuno, kupila. Koje je moje mišljenje - pročitajte u nastavku teksta.

Četiri tonika o kojima pišem su: Weleda, All naturals, Thayers i Byphasse, kao što ste mogli da primetite u naslovu teksta.





1) Weleda tonik za lice 2 u 1





Weledin tonik sam poslednji kupila, među ovima koji će biti predstavljeni. O njemu prvo pišem jer mi je dojam najsvežiji. Tonik je pakovan u staklenu, neprovidnu bočicu od 100ml. S obzirom na to da je u pitanju tečnost, mililitraža je solidna, ali se, ipak, relativno brzo troši. Pošto je ambalaža staklena, ne mogu da kažem da je idealan za putovanje, čak mi je rizičan i za pult u kupatilu. No, to je najmanje važna stvar.

Posebno je važno istaći da ovaj tonik ljudima sa suvljom kožom lica može da napravi problem u vidu isušivanja. Ne mora da znači, ali je mrvicu agresivniji. Mislim da bi ovaj tonik najpre legao nekome ko ima mešovitu ka masnoj ili masnu kožu, a toj grupacije je proizvođač namenio. Moja koža je u prvoj grupaciji, pa meni, u principu, prija. Nemam nikakav problem. Koža mi nije isušena, fino pripremi za hidrataciju. Što se mirisa tiče, miris je prilično jak. Oseća se jak herbalni miris, pomešan sa primesom nečeg citrusnog. Sad, da ne znam da ima alkohola, moglo bi se reći da je miris kao koncentrovane biljke. Mana mu je što se troši, relativno, brzo.

Sastojci su sledeći:

Cena je oko 1100 din. može se nabaviti u većim apotekama, Lilly-ju. 



2) All naturals tonik



O ovom toniku sjajnog domaćeg proizvođača sam pisala u zasebnom postu OVDE, pa neću mnogo dužiti. Uprkos tome, rešila sam da ga ubacim i u grupni post jer moje zadovoljstvo vremenom raste i sve sam zadovoljnija. 


Visoko u sastavu ovog tonika se nalaze Aloja, Hamamelis i Tamarindus Indica seed gum. Poslednji sastojak ima hidratantnu ulogu i dobar je za kožu lica. Ono što je važno da ne sadrži alkohol, parabene, sulfate i slične štetne sastojke.

Miris je osvežavajući, malo jači, ali prijatno jak. Ima herbalne note, slično Weledinom, ali malo je blaži u intenzitetu. i meni baš prija izjutra. Takođe dolazi u 100ml, ali imam utisak da se nekako ,,bolje'' troši, tj. sporije od Weledinog tonika. Sastav možete videti na sledećoj fotografiji:



Ono što je glavno - radi sjajan posao za kožu. Koža bude elastičnija i svežija i odlično namirena i spremna za hidrataciju.

Može se naručiti putem sajta: http://allnaturalscosmetic.com/ Cena je 840,00 din, a od skoro se može naći i u slobodnoj prodaji van online porudžbina. 


3) Thayers - Witch hazel, Aloe Vera



Ovo je jedini tonik koji se ne može nabaviti kod nas, ali se može poručiti preko iherba. Nisam bez razloga izabrala da ovaj isprobam. Thayers kompanija je poznata po svoji bezalkoholnim tonicima u različitim podvarijantama (Ruža, Krastavac, Aloja i sl). Ovaj koji ja predstavljam pripada klasicim Thayers-a.

Ne mogu baš da kažem da sam oduševljena pakovanjem koje je plastično i providno, ali mililitraža je zavidna - 12oz, odnosno 355ml što, zaista, omogućava dugo korišćenje (posebno za nas koji imamo 6 tonika u isto vreme :) Tečnost je potpuno providna, i kao što natpis indikuje, iznenađujuće nemirisna. Koliko god pokušavam da njušim da nešto otkrijem, to je toliko blago da je neosetno.

Tonik je veoma blag i savršeno mi neguje kožu i, koliko je to moguće, čak utiče na to mi se otpuše pore. Takođe, obavi i onaj deo da malo ujednači ten i zagladi kožu, a što je neobično - kao da mi i hidrira kožu. Ne osećam onu potrebu kao kod dva prethodna tonika da sad moram, nužno, da stavim kremu ili serum, iako uvek stavim.

Sastojci su vrlo simplifikovani i svode se na sledeće:

Natural Witch Hazel Extract and fragrance, Aloe Vera, Purified Water and natural grain alcohol (10% as a preservative).

Ne mislim da postoji tip kože kojoj ovaj tonik ne bi pasao, uključujući i ljude sa izuetno osetljivom ili atopičnom kožom i slično. Moja ogromna preporuka!

Može se poručiti sa iherb-a. Cena, zaista, varira jer postoje kuponi, sniženja i sl. Recimo od 8$- 15$, što i nije neka cena jer je 1)tonik sjajan, 2)355 ml! 


4) Byphasse - Tonik sa ružinom vodicom



I poslednji tonik za ovo predstavljanje  - španski, izuzetno (frapantno), pristupačni brend koji je od skoro na policama Dm drogerija. Prvo što sam primetila je ludačka visina tonika, seže iznad svih proizvoda na policama. Količina od 500 ml, dovoljna je za pola života. Šalu na stranu, zaista je izdašan. Drugo što sam primetila je cena - oko 350 din. To je, prosto, moralo završiti kod mene.

Ta boca je, doduše, nepraktična. Malo je nezgrapna i sačinjena od plastike koja može da se lako pritisne, pa da izleti prilično sadržaja, jer, ujedno ima i širok otvor.

Sledeća stvar koju sam primetila (još smo na vizuelnom, taktilnom i mirisnom) je miris. Ja moram da priznam da je mene ovaj miris odbio. Ovoliko intenzivan miris ruže je nestvaran. Automatski me asocira na nešto veštačko. To je moj, subjektivni, dojam, što ne mora značiti ništa.

Proizvođač navodi da nema boja, štetnih sastojaka ni alkohola, što je plus. Što se tiče učinka - nisam oduševljena. Ne mogu da kažem da sam prezadovoljna, a ni razočarana. Prosto nisam primetila ništa posebno. Ne očekujem ja, da se razumemo, od tonika previše, ali ovde nisam dobila ništa. Možda bi trebalo da ga koristim duže, a možda sam, automatski, bila odbijena mirisom i blagom skepsom. Pre bih, ipak, koristila klasičnu ružinu vodicu. 
S obzirom na količinu, možda bi ovaj proizvod mogao da bude multifunkcionalan, ima potencijal. :)

SASTAV: Aqua (Water), Rosa Damascena Flower Water, Glycerin, Parfum (Fragrance), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-75 Lanolin, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Gluconolactone, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Calcium Gluconate, Benzyl Salicylate, Limonene, Hexyl Cinnamal, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone.

Byphasse proizvode, uključujući i ovaj, možete naći u DM-u po ceni od oko 400 din, što je razlog da ovom toniku date šansu, jer ne gubite mnogo. 



 Za kraj, ukoliko bih morala redom da predložim, računajući odnos veličine, cene, kvaliteta, dostupnosti, moja lista bi izgledala ovako:

1) All naturals 
2) Thayers
3) Weleda (*mada bi delila drugo mesto)
4) Byphasse

* Trudila sam se da, ipak, ostanem pri povoljnijim varijantama koji bi bili, delimično, dostupni svima. U ovoj grupi nema ,,high-end'' tonika, a biće i o njima reč.


Da li vam se dopada
ovakav vid poređenja više proizvoda
iz slične kategorije?
Imate li iskustva sa ovim tonicima?
Nekim boljim?

Do narednog pisanja...

Maja / Skin Harmony

8 коментара:

  1. Thayers je iz nekog razloga poznat po bezalkoholnim tonicima, a otprilike samo jedan je bez alkohola. Na primer ovaj tvoj ga sadrži. Kad sam, istraživajući brend shvatila da ne mogu da biram, odustala sam. Weleda je divan proizvod, s tim da je ovo čistač i tonik (2 u 1) koji meni bolje tonira nego što čisti, dok klasičan tonik nisam probala. All Naturals je i moj favorit.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam za Thayers bila nacula, ali sam bila ubedjena da je ovaj ok. Hvala! Da, i meni ovo kao tonik bolje funkcionise.

      Избриши
  2. Thayers mi je sasvim dobar tonik, imam Alou trenutno, a koristila sam i krastavac. Od welede mi je iz iste linije mlijeko za ciscenje lica divota - tonik nisam probala. Iako je Weleda cjenovno ne toliko pristupačna; malo što me razočaralo kod nje,a probala s svašta, pa ju volim.
    I da, kad si spomenila ružinu vodicu, herritage rose water s iHerba je nešto najdivnije ikad. ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eto ideje za sledecu iherb kupovinu. Ja sam, najcesce, Sahul koristila. 😊

      Избриши
  3. Super su mi ovakvi postovi sa usporedbama, dobijemo širu sliku i vidimo šta bi nam moglo odgovarati. Stalno mislim naručiti Thayers pa nekako uvijek zaboravim, ali morati ću što prije. Od ostalih sam probala Byphasse i slažem se s tobom, miris je prejak i učinkom nisam bila zadovoljna jer je na mojoj mješovitoj koži djelovao tako što su mi se pojavili sitni prištići po čelu,a pore su mi djelovale nekako zapušeno :-/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala!😊 I to mi je rekka drugarica za Byphasse da joj je malo napravila problem.

      Избриши
  4. Meni se ipak Weleda najvise dopada,mada i Afroditin,koji bih dodala ovom spisku.

    ОдговориИзбриши
  5. Afroditin mi, nekako, nikako ne padne na pamet da probam. Valjda što imam dosta na isprobavanju, pa sve kao - jednog dana. :)

    ОдговориИзбриши