уторак, 11. август 2015.

Povoljne okoloočne kreme - Balea AQUA roll on & Seba med Q10; ISKUSTVO

Neću dužiti uvodom o važnosti posebne okoloočne nege. Samo ću dati kratku napomenu: veoma je važno ČIME negujete deo ispod očiju i na kapcima, zato što je tu koža najtanja, time i najosetljvija i sklona pucanju, te se tu često javljaju mimičke bore među prvima. 

Mnogo je polemike oko čuvenih oznaka 25+, 35+ i slično. Ovo nije tekst o tome, no, možda ću jednom pisati i o tome kao posebnoj tematskoj celini. Sada vam predstavljam svoje iskustvo sa dve povoljne kreme za negu/hidrataciju okoloočne regije. U pitanju su, kao što vidite po naslovu - Balea Aqua augen roll on i Seba Med anti-age Q10.

balea, seba med, aqua, eyes, okoloočna, q10, Q 10
Balea i Seba Med

Rešila sam da napišem tekst o ove dve kreme, jer, izgleda da imam obrnuto iskustvo od većine. Napunila sam 26 godina, nemam tamne kolutove, te mi to nije glavni cilj da uklanjam, imam sitne mimičke bore. Okoloočne kreme sam, relativno skoro, krenula da isprobavam da nađem idealnu za svoju stalnu rutinu. Moja konačna odluka je pala na jedan skuplji brend, za sada, ali sada ću napisati i svoja iskustva sa ove dve kreme.


Šta očekujem od krema za okoloočnu regiju?

  • Hidrataciju
  • Minimalnu redukciju, odnosno, ublažavanje bora nakon dužeg korišćenja (nikakvo epohalno čudo)
  • Da ne bude preteška.
  • Da NE IRITIRA!
  • Da ne stvara novi problem.

Seba Med q10

Od ove kremice sam očekivala svašta - pozitivno svašta. S obzirom na to da je većina imala dobra iskustva i da je veoma pristupačna, dala sam joj šansu. Nažalost, kod mene se pokazala kao iritans. Prvo sam mislila da umišljam da je od toga, ali posle nekog vremena - bilo je evidentno da je od nje.


Krema dolazi u standardnih 15ml, ima fin aplikator i što se toga tiče, nemam zamerki. Gustina joj je sasvim u redu, nije pregusta, nije lepljiva i solidno hidrira. Sve bi to bilo u redu da mene nisu počele da svrbe oči. Svrab očiju je automatski signal da menjate kremu!Nekako sam bila uporna, pa sam pokušavala i dalje. Međutim, na svrab je krenula i pojava griseva (grizeva). To su one sitne, providne tačkice, i najčeše se javljaju na osetljivim delovima lica. Na kraju sam odustala. Sa te strane, ne bih mogla reći ništa konkretno o učinkovitosti, jer je nisam dovoljno dugo koristila. Ovo je samo jedno iskustvo, koje možda nekome bude korisno. 

Što se sastojaka tiče, mogu reći samo da ima neke dobre sastojke, ali i neke prilično loše.



  • Q 10 koji bi trebalo da bude odgovoran za učvršćivanje kože
  • Sodium citrate - trebalo bi da pomaže u uklanjanju tamnih kolutova
  • Ima dobre lipide koji ne isušuju kožu
  • Benzyl Alkohol - ne valja
  • Parfem - ne valja

U principu, više faktora je na strani ZA, sve mislim da sam dobila neku možda lošu seriju. Ko zna, možda probam još nekad.

Može se kupiti u apotekama ili Lilly-ju po ceni od oko 600 din.


Balea AQUA roll on

Ova, pak, kremica mi odgovara malo više. Ne mogu da kažem da je idealna, da mi savršeno leži, ali odnos kvalitet i cene je sasvim u redu. Nekako mi je legla. Ona, takođe, dolazi u 15ml. Ima metalni aplikator, što mi se dopalo jer mi veoma prija da je stavim ujutro. Metalni aplikator je hladan, i kroz njega izlazi kremica, te se jutarnji puffiness style nekako ublaži.



Hidrira sasvim solidno. Doduše, ne treba preterivati sa količinom. To je, inače, važno kod ovih krema. Ne treba ludački trpati proizvod. Blag je i meni nije izazvao nikakav problem. 

Sastojci su, takođe, solidni. Međutim, ovoj kremi je više akcenat na bazičnu negu i razbuđivanje, neko učvršćivanje, nema Q10 u sebi, niti sastojke koji bi mogli da utiču na ublažavanje bora.

Poseduje antioksidanse, ima ekstrakt algi koji bi trebalo da utiče na malo zaglađivanje. Relativno nisko u sadržaju ima i parfema i dodatnih mirisa od Linaloola-, Limonene, što nije baš idealno.

Može se kupiti u DM-u, po ceni od oko 400 din. (UZMITE S REZERVOM!)

Balea

Konačni zaključak: Malo sam razočarana što mi je Seba Med izazvala problem. Baleom sam sasvim zadovoljna i preporučila bih je kao laganu, početničku, jutarnju kremicu.

U nekom od narednih tekstova, biće i krema malo skupljeg cenovnog ranga, ali koja se kod mene prilično dobro kotira po učinku.



Jeste li vi otkrili idealnu kremu za predeo oko očiju?


Do narednog pisanja...

Maja / Skin Harmony

Нема коментара:

Постави коментар