уторак, 23. фебруар 2016.

Maybelline / Instant pore eraser: priča o maloj magiji




Sasvim sam sigurna da je ovo jedan od onih proizvoda za koje mi ne treba previše vremena da vidim rezultate, pa nedugo nakon kupovine, spremna sam da dam svoj sud.
Primeri (baze/podloge) su postali izuzetno popularni u poslednje 2, 3 godine i to ne bez razloga. Naravno, apsolutno je u redu i da koristite samo hidratantnu kremu kao podlogu. Međutim, kako se razvijala tehnologija u pravljenju dekorative, smislili su da baze mogu imati različite namene, pa se u odnosu na potrebe kože prave i dele. S tim u vezi, mogu se naći hidratantni, za smanjenje pora i slično.


Ovo je, između dekorativnog i prepaprativnog proizvoda. Odavno sam čula za Maybelline-ov Baby Skin, ali u Srbiju nikako nije stizao. Relativno skoro je i u našim drogerijama, i to ne svim. Pa, šta mislim o ovom malom čudu...





Ova baza dolazi u tubici od 22ml, lepo se dozira i sav je šaren. Tuba mi je, uvek, zgodna za korišćenje, kod pumpica nekada ne umem da doziram, odnosno - nisu sve dobro podešene na pritisak prsta.
Struktura je na silikonskoj osnovi pošto mu je osnovna namena da zagladi i umanji pore. Izgleda kao silikon i masnjikavo kad se istisne, ali kad se razmaže postaje više puderast, odnosno nema nikakvog masnog traga.

Maybelline / Baby skin: Instant pore eraser



E, sad - šta ovo meni radi? Ja ga nanosim pre pudera (u principu se može i samostalno koristiti) i nanosim ga na deo gde su mi pore proširene, ne na celo lice. Moguće je i na celo lice nanositi, naravno. Nanesem na zonu obraza ispod okoloočne regije i na nos. Količina od 22ml je sasvim pristojna pošto je potrebno zrnce graška da bi se razmazalo čak i po celom licu. Ostavim malo da se upije i već osećam da mi je lice zaglađenije, pravi se izjednačena regija.

Kada nanosim puder, lepo klizi, i sa blenderom i sa četkom (bilo kojom koju sam probala: bockalica, klasična za tečni puder). Zaista primećujem razliku. Prvo, osećaj na licu mi je mekši i zaglađeniji, sve mi deluje nekako ravnije i pravilnije, a pore se od tog silikonskog sastava malo uvuku, odnosono izjednače sa kožom. Dakle - nećete videti ludačku magiju, da se razumemo. Ali ova mala magija je meni sasvim dovoljna da vredi. Puder mi lepo stoji i više sati, što je dodatni plus. Od ovog proizvoda nećete dobiti neophodnu hidrataciju, tako da savetujem hidratantnu kremu pre ovoga da se dobro upije.
Nažalost, nisam uspela da uhvatim fotoaparatom dobro, pa je fotografija za razliku nereprezentativna, te je neću postavljati. Ako nekoga baš zanima - mogu i da je dodam naknadno :)


Preporuka je da koriste osobe sa mešovitom/masnom kožom lica jer obično taj tip i ima problem sa porama. Ali, mogu ga koristiti i osobe sa normalnom kožom lica, naravno. Ovim prvima je najveći benefit jedino.
Moram se ograditi - o ,,zdravlju'' ovog proizvoda nemam ništa mnogo dobrog da kažem, tako da je to klasično, ne najzdravije, pomagalo da se malo zamaskiraju stvari. 
Baza je kod nas, formalno, od leta. Međutim, nije baš frekventno postavljena, pa je nikako nisam uhvatila. U lokalnim drogerijama je nikada nisam videla, a svoj primerak sam uzela u Lilly-ju u Knezu. Ubrzo nakon što sam je uzela, opet je nije bilo na rafu. Zato, ako želite - morate se malo boriti za svoj primerak.

Cena je oko 600 din.



Jeste li probali ovu bazu?
Koje baze koristite?



Do narednog teksta...

Maja / Skin Harmony

2 коментара:

  1. Ja sam bila odusevljena idejom prajmera tako da sam isprobala Porefessional i vec duze vreme zelim da nadjem neki iz drogerije koji ce biti slican. Ovaj mi zvuci odlicno:)

    ОдговориИзбриши
  2. Bogami, možda može parirati i Benefitu. Probaj jer je novac znatno manji, a tekstura i namena su slične. :)

    ОдговориИзбриши