уторак, 10. новембар 2015.

L'occitane kreme za ruke




Pošto je ovaj novembar prekriven miholjskim letom, šetamo se po Provansi i istražujemo šarmantni asortiman L'occitane-a. Kada prođete pored prodavnice, nemoguće je da ne primetite estetsku dimenziju enterijera, pakovanja i smisla za aranžman.
Ipak, to nije dovoljan uslov da nešto kupim. Lepo nije, nužno, ekvivalent kvalitetnom. L'occitane, ipak, važi za kvalitetnu kozmetiku, pa smo danas u šetnji sa dve kremice: jednom šampionkom i jednom malo manje poznatom kremom.

L'occitane



Ove dve kremice sam pazarila i iskoristila akciju u L'occitane radnji, te sam dobila poklončić za kupovinu preko 1800,00 din. Nažalost, akcija više nije u toku. Ipak, pratite stranicu jer povremeno budu ovakave akcije, a ako ste planirali da kupite nešto, svakako se isplati jer dobijete mini proizvode i sladak neseser, u ovom slučaju.

Kreme o kojima je reč su poznata krema: Shea butter krema i gel krema Verbena. 






Krema sa Shea butter-om, 30ml


Kažu da se ova veteranka L'occitane-a prodaje na svake 3 sekunde u svetu i verujem da je to približno istini. Varijanta koju sam ja uzela ja manja, 30ml - a cena je oko 950 din. To zaista jeste visoka cena za tako malo proizvoda i to će biti minus kakva god da je krema jer krema je ipak brzo potrošna roba, pogotovo ako neko ima dosta suve šake, a dodatno se isušuju zimi i u hladnijem periodu.

Zima je, pak, idealno vreme za testiranje kreme jer i oni koji imaju, relativno, normalnu kožu imaju tendenciju sušenja zbog hladnoće. Zima nam, doduše, još nije stigla, samo se bojažljivo šunja.

Ova krema obogaćena je sa 20% shea butter-a, dakle - nije ceo proizvod shea butter, jer u tom slučaju ne bi bilo razlike između samog shea buttera i ove kreme. Namenjena je suvoj koži kao regularan deo nege, ali nije nepreporučljiv i za druge tipove zbog brzog upijanja. Krema poseduje i med, kokosovo ulje i ekstrakt badema. Uprkos svim dobrim sastojcima, ova krema ima i parafina i parfema i slično. Dakle, sastojci sami po sebi nisu idealni za kožu.




Moje iskustvo



Dopada mi se tuba jer volim tube više nego plastične kutije. Više su higijenski. Zbog same veličine, odlična je za ,,usput''. Staje i u najmanju torbu. 
Struktura kreme mi se dosta dopada. Gusta je, ali ne previše gusta. Nije lepljiva ni masna. S tim u vezi, mogu je koristiti svi tipovi kože. 

Ono što mi se dosta dopada je moć upijanja. Uprkos gustini, ova krema se svemirski brzo upija. Koža bude mekana i hidrirana neko vreme. Ja je, najčešće, stavljam uveče. Moje šake nisu previše suve, pre su normalne. Bogata tekstura lepo nahrani kožu. Ova krema mi je jedna od 3 najbolje, ali i dalje ne mislim da vredi tog novca jer sastojci nisu savršeni i izaziva ono što većina krema izaziva -  zavisnost od mackanja.

Miris je prijatan, neagresivan i uniseks, mogla bih reći.




ZA:

  • zgodno pakovanje
  • bogata tekstura
  • prijatan miris
  • brzo upijanje

PROTIV:


  • cena
  • određeni sastojci


Cena: oko 950 din. za 30ml proizvoda, može se kupiti u Ušću.




Verbena gel-krema za ruke




Ova krema spada u kolekciju Verbene, kao što sam naziv aludira. U toj kolekciji možete naći i gelove za tuširanje, šampone i slično. Ova krema bi bila idealna za toplije vreme pošto je struktura gelasta i ima efekat osvežavanja, odnosno hlađenja.





Miris je citrusnog karaktera jer list verbene ima citrusnih primesa. Miris je univerzalan, u principu. Ko voli citruse - dopašće mu se! Ipak, nekako mi je više prolećni i letnji. Naravno, koristite kako želite jer godišnje doba ne mora da diktira vreme koriščenja, da se razumemo. :) 

Struktura je ređa od prethodne kreme jer je više na bazi gela. Ta struktura je, ujedno, i veliki minus. Da bi nešto bilo gelasto, mora biti samo to - gelasto, a ne i lepljivo. Ova kremica, koliko god da fino miriše, ostavlja lepljiv trag na šakama i nezgodno se upija.

Veličina je, kao i prethodna, odlična za torbu, ali nisam oduševljena ovom varijantom kreme-gela.


ZA:


  • osvežavajući miris
  • pakovanje

PROTIV:


  • cena
  • struktura


Cena: Može se, takođe, kupiti u Ušću po ceni od 950,00 din.


I evo fotografija poklona. Dobija se slatki neseser koji nije preterano visokog kvaliteta, ali je simpatičan. U neseseru su dve kreme za ruke sa shea butter-om od po 10ml, što znači dobijete 20ml proizvoda. Pored te dve kreme, dobila sam dva mala balzama-sjaja koji, kad se saberu, spadaju u regularnu veličinu. Kvalitet poklona je dobar.






Volite li L'occitane?

Padate li na šarm ambalaže?

Da li je i vama shea butter krema broj 1?







Naredni tekst je nastavak serijala o domaćoj i prirodnoj kozmetici.

Čitamo se!


Maja / Skin Harmony

2 коментара: