понедељак, 27. јул 2015.

Logona - gel za čišćenje sa alojom

U svakodnevnoj nezi lica, uz hidrataciju čišćenje je neizostavni momenat nege. Mislim da još nije dovoljna osvešćenost važnosti čišćenja lica, kao prave pripreme za hidrataciju. Bilo kakva hidratacija nema mnogo smisla ukoliko se nanosi na nedovoljno očićenu kožu. Proizvodi za čišćenje dolaze u raznim oblicima, a meni struktura gela možda najviše odgovara.

U ovom tekstu predstavljam vam gel koji je, koliko-toliko, na strani prirode - Logona aloe gel. 

Logona aloe gel

Doduše, kada je proizvod namenjen za sve tipove kože, ja sam malo skeptična, ali ovaj gel meni izuzetno prija. Da napomenem, koža mi je normalna ka kombinovanoj, sa malo proširenim porama i miti(e)serima i ponekim ispadima u vidu akni. Ne odgovara joj bilo šta, što smatram da je dobar reper i referiše na kvalitet proizvoda, ili bar na to šta prija.

Logona je nemački sertifikovani brend prirodne kozmetike, te prolazi izvesne kontrole sastava. Trudim se da ispratim listu sastojaka, generalno. Međutim, s obzirom na to da nisam u struci, bude mi ponekad naporno da pratim, a na kraju se zadržim kod onoga kako mi koža reaguje na duže staze. 

Gel nema sintetičkih boja i veštačkih mirisa, parafina, ali ima alkohola visoko u sastavu. Doduše, nije svaki alkohol loš alkohol, to treba imati u vidu.

Logona aloe gel

Struktura je, kao što naziv implicira, gelasta i malo lepljiva. Kada se nanese, zbog Disodium Cocoyl Glutamate i Sodium Cocoyl Glutamate proizvod peni i čisti lice i pore. Potrebna je vrlo mala količina da bi se fino očistilo, a ne peni previše. Vrlo je blagog delovanja i blagog mirisa, što mi je važno. A najvažnije mi je da mi ne stvara nikakve iritacije niti upalne procese, što su mi neki gelasti čistači činili, npr: La roche posay gel. 

Aloja, koja je u sredini sastojaka čini temelj ovog gela i zbog toga je blag proizvod i deluje dobro na kožu. Kompanije, međutim, da bi dodale ugledu prirodnog i organskog, nalaze razne načine da zaobiđu istinu o procentima sastojaka. Tako da, pored aloje stoji zvezdica, tu gde je zvezdica je znak da nije upotrebljen veliki procenat. Aloja je, generalno, puna benefita za kožu i preporučuje se i za suvu kožu, za delove koji su sasušeni. 

Lista sastojaka

Aqua (Water), Alcohol*, Coco Glucoside, Glycerin, Glyceryl Oleate, Rosa Damascena Flower Water*, Polyglyceryl -10 Laurate, Xanthan Gum, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Cocoyl Glutamate, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Rosa Canina Fruit Extract*, Rosa Damascena Flower Extract*, Tilia Cordata Flower Extract*, PCA Ethyl Cocoyl Arginate, Parfum (Essential Oils), Limonene, Linalool, Geraniol

Logona aloe

Sve u svemu, meni ovaj gel veoma prija i odgovara mojoj koži. Ne mogu da tvrdim da bi odgovarao izuzetno osetljivoj koži, te ne bih preporučivala 100% svima, da ne grešim dušu. Ja ga koristim ujutro i uveče. Uveče ga koristim nakon što očistim šminku (ukoliko imam) i blago masiram lice njime dok perem.

Može se nabaviti u bolje snabdevenim apotekama, radnjama zdrave hrane i u bolje snabdevenim Lilly objektima. 

Cenu ne znam tačno, ali recimo da je između 1000 i 1200 din.



Koliko vi vodite računa o sastojcima?



Do sledećeg javljanja...
Maja / Skin Harmony

Нема коментара:

Постави коментар