петак, 10. јул 2015.

Kako negujem Beauty Blender + DOBITNICA!

 Nakon kraće, neizostavne pauze u vidu mora, pišem vam o tome kako čuvam i volim Beauty Blender, a na kraju teksta moći ćete da pročita ime dobitnice darivanja. 



beautyblender


Originalni beautyblender je alatkica za koju ste, zasigurno, čuli nebrojeno puta. S obzirom na to da ovo nije tekst o dotičnom gospodinu, neću previše dužiti o njemu. Važno je znati da je osobenost ovog sunđera u specifičnoj strukturi koja omogućava da, kada se navlaži, ne upije mnogo proizvoda, već da proizvod ostane u površinskom sloju. Samim tim, površinski sloj ostaje i najviše zaprljan. 

Preporučuje se redovno pranje, odnosno, posle svakog korišćenja. Ja, moram priznati, ponekad preskočim - ali sam, prilično, redovna u pranju, jer stoji nekako izložen, pa se bojim svih bakterija i čuda.

Proces pranja sam, konačno, ustanovila i držim ga se neko vreme. U početku sam imala problem, nisam mogla na jednom mestu fleku da skinem, ali to ću objasniti zašto. 

Idemo na kupanje!

Ovako izgleda prljavko u Studio Fix-u :)



1. Prvo što uradim: u staklenu posudu stavim malo prokuvane vode (može i obična) i sipam tečnost za dezinfekciju, u to stavim blender da odstoji. Time se eliminiše sav površinski sloj bakterija i sličnih napasti. Vreme stajanja u vodi je opcionalno. 


2. Kada prođe neko vreme uzimam sunđer i koristim blagi šampon, npr. Babylove. Krenuće da curi boja sa njega, ali se može desiti da i dalje vidite tragove pudera / korektora / rumenila. Glavno je, iako, voda deluje čisto: sunđerom dobro pritisnuti o dlan i trljati. Time će biti istisnuto i ono što se nalazi u samim porama. Taj proces ponoviti više puta dok voda ne bude čista uprkos pritiskanju.


3. Treći korak koji ja primenjujem: poprskam sunđer Aktivnim Kiseonikom nekoliko puta i još malo iscedim. Ovaj korak nije nužni, ali s obzirom na to da se Kiseonik koristi na koži za suzbijanje gljivica i bakterija i da je moguće staviti ga u bakteriološki neispravnu vodu, mislim da ne može ništa da šteti. Ovo uradim i četkicama, poprskam ih malo.


4. Ostaviti da se osuši na peškiru, a potom ga čuvati na što manje izloženom mestu.


I dobili ste čistu alatkicu do narednog korišćenja. Postoje i alternativne metode koje ja ne primenjujem. 

1) Čistiti samim sredstvom koje se kupuje uz originalni beautyblender. Naravno, bezobrazno je skupo, te zaista nema potrebe!

2) Staviti blender u mikrotalasnu da se zagreje, time bi trebalo da se očisti sloj nečistoće i slobodnih bakterija. Ne praktikujem ovu egzibiciju :)

P.S. Ovo, naravno, sve važi za bilo koji sunđer ovog tipa: Sephora, Ebelin itd.

Imate li vi neki, dodatni, savet?

* Darivanje je završeno! Većina mi je slala putem mejla, neki problem je bio sa komentarima. Dobitnica je izvučena putem random.org. A dobitnica je Nina Živković. Čestitam i molim Ninu da mi se javi mejlom.

Nadam se da vam se dopao tekst!
U narednom tesktu očekuju vas prozivodi koje sam potrošila na moru.

Do idućeg čitanja...
Maja / SkinHarmony

Нема коментара:

Постави коментар