недеља, 14. јун 2015.

Stila - In the garden (paleta)

 Dobra vam nedelja!

Kao što sam obećala, danas pišem o jednoj divnoj Stilinoj paleti. ,,Divna'' već implicira moj dalji utisak o istoj. Ova paleta nosi naziv ,,In the garden'' i spada u seriju Stilinih paleta ,,In the...''. Veoma popularna je ,,In the light'' paleta. Ova paleta je nešto neobičnijih boja, ali veoma nosivih. Naziv palete govori o tome da je bila inspirisana botanikom, odnosno, bojama koje asociraju na baštu.



Stila - In the garden

Pakovanje


  Paleta dolazi u kartonskom eko-pakovanju i na pozadini poseduje kratke informacije o nijansama. Sama kutija je od čvršćeg kartona urađena, te se ne može dičiti kvalitetom, ali meni je to simpatično uvek. Otvaranje i zatvaranje, za nas smotane, je veoma jednostavno - poseduje magnetić koji zatvara (zbog neukosti i sivonjskog stava - uspela sam da izgulim The Balm - Mary Lou Manizer i da zeznem nokte). Elem, paleta ne poseduje ogledalo, niti četkicu, ALI: uz paletu dobijate olovku za oči u punoj veličini (full size), o kojoj će biti reči. 


Stila - In the garden; pozadina


Nijanse

 Paleta poseduje 10 kombinovanih nijansi: ima i mat senki, i metalik i ,,šimer'' senki. Mat senki ima najmanje, sjajne su najviše zastupljene. 

Stila - In the garden pallete

 Gornji red:

  • Chinois - mat kremasta bež-bela nijansa
  • Breeze - bež šimer
  • Bark - taupe (toup) šimer nijansa; univerzalna boja, sjajna za pregib
  • Freesia - ljubičasto-plava šimer
  • Rosette - metalik violet
  Donji red: 
  • Nectar - još jedna mat kremasta neutralna nijansa, za nijansu tamnija od Chinois
  • Honey - prelepa metalik zlatkasta-med boja
  • Sage - veoma svetla šimer varijanta zelene, skoro pa bez boje
  • Moss - braon-zelena šimer
  • Juniper - prava, lepa zelena sa šimerom



Gornji red, na suncu
Gornji red, u hladu



 Nijanse u gornjem redu su, na svoču i u paleti, sve predivne, ali imam zamerku na neke tamnije nijanse (važi za celu paletu). Freesia, divna ultra-marin plava, nažalost, teško se nanosi i kada se nanese, ne izgleda kao u paleti/na fotografiji/na svoču. Daleko od toga da se ne može ništa uraditi sa njom, ali nije ono što bi trebalo da bude.
 Ostale nijanse u gornjem redu su P-R-E-L-E-P-E. Moj favorit je Bark, pomalo podseća na Mac-ovu Satin taupe i Breeze. Mat Chinois je sjajna, sjajna mat senka za ceo kapak i za bilo koju varijantu šminkanja (može i kao hajlajt na kostima kod obrva).




 Donji red ima odličnu neutralnu mat nijansu - Nectar. Moj favorit je Honey - bukvalno kao praškasti bakar-zlatni ton. Nijanse u donjem, kao i u gornjem redu, spadaju u toplije više, ali može sasvim fino i za hladniji podton da se uklopi.



Pigmentacija i trajnost

 Kao što se vidi na prikazima, pigmentacija je veoma dobra na gotovo svim senkama. Nisam zadovolhna plavom Freesia nijansom, kao što sam pomenula i poslednja u gornjem redu, ljubičasta - Rosette nije idealna za rad. Svetle nijanse i međunijanse su odlične, posebno ove dve mat su iznenađujuće dobre, kao i one koje sam pomenula među omiljenima.
 Trajnost im je sasvim, sasvim solidna - sa bazom pogotovo, sigurno će stajati više sati.

Olovka za oči

 Stila je napravila sjajan potez time što su stavili olovku umesto četkice koja bi bila očekivana na tom mestu. Nemam ništa protiv četkica, ali najčešće nisu sjajne one koje dolaze u paletama, zato me je ovo oduševilo. Olovka dolazi u regularnom pakovanju, dakle, nije verzija testera. Ne znam da li postoji zasebno, van ove palete. 
 Olovka je braon-zelena sa sitnim česticama zlatnih i zelenkastih šljokica. Ne mogu reći da sam previše oduševljena njome za gornji kapak, ali ako se fino stavi na donju vodenu liniju, može da bude dobar pogodak kada se još dopuni nekom senkom i četkicom pogodnom za taj deo. U svakom slučaju, trebalo bi više ovakvih poteza da bude, generalno. 


Kupovina, izgled i zaključna reč


 Stila, nažalost, nije dostupna u Srbiji, te vam neću govoriti cene, ali kreće se oko 30$. Neko od nas, uvek, ima nekog ko ode negde :), pa je moguće dobaviti nekako. Ovim putem zahvaljujem se Bamby sa bloga http://bambysbeautylab.com/, jer je ona nabavila nekoliko paleti, te je moglo kod nje da se kupi. U svom šopu, uvek ima zanimljive ponude, ali morate da budete brzi jer se brzo rasprodaju stvari.

 Ovaj novac je, sigurno, za mene - dobro utrošen novac. Paleta je zgodna, nosiva i ima nekoliko nijansi koje bih kupila i u mono, pojedinačnim varijantama. Proizvođač se potrudio da stavi stimulativnu poruku koja dolazi namesto ogledala, a možda je i simbolično tu - ne vidite ogledalo, ali vidite inspirativnu poruku. 


„Ja kažem: lepo je simbol moralno dobrog.” 
— Imanuel Kant
Za kraj: blaga varijanta zelenih nijansi. Boje koje sam koristila: Juniper, Sage, Chinois i Bark.  





 Nadam se da vam se dopao tekst i da nije previše dugačko, ali trudim se da dam sveobuhvatni prikaz, pa onda vidim da bude poduže.


Da li ste koristile nešto od Stila
kozmetike? Kako vam se dopada ova paleta?

 Hvala na čitanju!
Do idućeg teksta...
Maja / SkinHarmony

4 коментара:

  1. Baš sam se razmišljala da li da kupim ovu paletu, svidjaju mi se boje ali mislim da već imam slične u drugim paletama :D

    ОдговориИзбриши
  2. Sigurno da ima slicnih nijansi, ali nekako ovako slozene, deluje kao da nemam nijednu slicnu! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Daaa! Fantazija, što bi rek'o Đorđe Čvarkov :)

    ОдговориИзбриши