недеља, 7. јун 2015.

Sleek Ultra Mattes V1 Brights paleta

Sleek - I Divine Ultra Mattes Brights paleta

Prikaz (svočevi), recenzija i predlog za šminku


 Kao što sam obećala, tekst o Sleek paleti stiže! Sleek je marka šminke koja od, relativno skoro, može da se nabavi kod nas putem sajta: www.makeuplaza.rs
 Nažalost, još uvek je nedostupan celokupan asortiman, ali ono što može da se proba jesu, upravo, njihove palete koje su zaštitni znak marke (brenda).

 Paleta o kojoj pišem imam poduži naziv i dolazi iz kolekcije: I Divine ultra mattes brights. U pitanju je paleta od 12 potpuno mat senki, kao što naziv implicira, vedrih, letnjih i interesantnih boja. Ambalaža je, standardna, manja (što je bilo iznenađujuće uživo), ali s obzirom na to da su senke u pitanju - sasvim dovoljna da se koristi dok im rok ne istekne. Kome je stalo do dizajna, jednostavan je i elegantan, vidi se da postoje uticaji skupljih marki (što ne znači da su nužno bolji). Neću vas daviti o ambalaži, čitali ste sigurno, a i najmanje je važna stvar.


Sleek kartonski omot za paletu
sleek, makeup


 Sama paleta poseduje veliko ogledalo, što ga čini ,,travel friendly'' i četkicu koju sam ja, nažalost, bacila - te je ne mogu prikazati. U pitanju je običan sunđerasti aplikator koji ne koristim i poklanjam ili bacam čim dobijem.

Pigmentacija i blendanje 


Senke su mat, a s obzirom na to, postojala je šansa da budu - ili slabije pigmentisane ili teške za blendanje. Nije tako čest slučaj naći izuzetno kvalitetnu mat senku koja se dobro nanosi, blenda, traje i ima dobru pigmentaciju. Međutim, Sleek je poznat po dobroj pigmentaciji, te ni ovo senke ne zaostaju mnogo. Kada kažem mnogo, moram se ograditi, jer postoji nekolicina nijansi koje nisu najsrećnije pigmentisane, što ćete videti u prikazima senki. Probala sam ih sa bazom i bez baze. Za intenzivniju boju i još bolju pigmentaciju - savetujem bazu. Za ovu svrhu dobro mi se pokazala NYX Milk debela olovka: ispod ovakve baze, pigment bolje prodire.

 Što se blendanja tiče, zahvalne su za blendanje i ja uspevam sasvim lepo da ih izmiksam koristeći Mac 217, Eco tools blending, Zoeva. Dakle, probala sam ih sa 3 različite četkice, i svaka kombinacija je bila delatna i radila posao.

Sleek, sa blicem - veštačko svetlo



 Tekstura i postojanost


 Tekstura i formula senki nisu identične kod svake, neke su praškastije i tvrđe, pa se teže zahvataju i teže su za blendanje. Srećom, većina ima dobru, mekanu strukturu zgodnu za nanošenje.

 Postojanost je, ne mogu biti precizna u brojkama, ali sasvim pristojna. Bez baze - oko 4h, sa bazom - oko 6h; već posle tog vremena kreće da se gubi intenzitet i da se boje spajaju, ne razaznaju i gube fine prelaze.

Sleek paleta na dnevnom svetlu



Nijanse i prikazi (svočevi)


 Kratka napomena: svočeve nisam htela ludački da vučem, jer ni sama četkica neće toliko povući. Ovo što vidite - nadogradivo je. I na prikazu drugog reda, izvinjavam se, žuta nije htela dobro da se skine, pa izbija, što sam tek posle videla. Naravno, to govori o žutoj dobre stvari! :)

Gornji red:
  1. Chill - nežno plava boja, fine strukture, lako razmaziva, ali je bolja sa bazom
  2. Pout - Drečava nijansa roze boje, takođe spada u dobro pigmentisane nijanse
  3. Sugarlite - ljubičasta koja ne vuče na plavo, nažalost, slabije pigmentacije i tvrđe strukture
  4. Dragon fly - Esmerald srednje nijanse zelena, dobro pigmentisana
  5. Pucker - jedna vedra roze boja, slična nijansi Pout
  6. Bamm! - favorit što se pigmentacije tiče, prava prava Sunce žuta boja
Nijanse gornjeg reda, bez blica, dnevna svetlost

Nijanse gornjeg reda, veštačko svetlo

Donji red:

1. Cricket - Lepa nijansa zelene, sasvim lepo pigmentovana
2. Bolt - Vedro plava nijansa, lepe formule
3. Strike - Svetla narandžasta boja, može veoma lepo da se nadogradi, ali nisam prezadovoljna formulom, malo je tvrđa
4. Floss - ,,Bejbi'' roze, slabo pigmentisana
5. Crete - klasična svetlo-siva, ali slabo pigmentovana, koliko god da vučem i pokušavam
6. Pow! - Standardna bela, sasvim dobro pigmentisana bela boja

Donji red, dnevna svetlost

Donji red, veštačko svetlo

Summa summarum


 Ovo je jedna paleta koja vam, svakako, nije neophodna. Ali, ukoliko želite da u svojoj kolekciji posedujete neke neobične boje da malo zagolicate svoj izgled i izađete iz rutine: mislim da ovo jeste dobra stvar.
 Odnos cene i kvaliteta je neosporan. Dobijete 12 sasvim pristojnih boja za oko 1400 din. 

Za kraj, malo se ogoljavam, te prikazujem nekoliko fotografija blaže varijante ovih boja. Što bi rekle strane blogerke, disclaimer: nisam profesionalni šminker, niti šminker uopšte i ovo je daleko od sjajnog, ali pošto ovo radim iz neutilitarne svrhe estetskih dometa - nadam se da mi je oprošteno, još uvek isprobavam, eksperimentišem i učim. 





 Nadam se da je, ovo dobar početak moje inicijalne želje, iskrenog deljenja iskustva i nešto skromnog znanja koje sam upila. Nadam se da vam se dopao prikaz i da možete steći detaljan uvid. Uskoro će biti poklončića za toplu dobrodošlicu i početak jedne nove priče. Svaka sugestija je poželjna, kad to kažem, zaista to i mislim. Fotografije još uvek nisu sjajne, ali i na tome radim.

Do narednog čitanja,
Maja/SkinHarmony

  

2 коментара: