четвртак, 11. јун 2015.

Sestre ili bliznakinje: Bioderma i Garnier



 Dobra vam noć! Današnji tekst posvećujem važnoj temi u procesu nege lica: čišćenju, a u borbi će se naći dva miclarna rastvora: Bioderma Sensibio H20 i Garnier. Micelarne vode (rastvori), postale su pre godinu, dve aktuleni na tržištu. Bez mnogo duženja o njihovoj ulozi, reći ću relevantna svojstva micelarnih voda: dobre su, kao tehnologija, jer zbog svojih svojstava nisu iritansi za kožu, a obećavaju temeljno i efikasno skidanje šminke, nečistoća i slično. Pošto u sebi sadrže sulfate, ponašaju se slično kao sapun, samo što kožu ne bi trebalo da ostave suvom ili iritiranom, već fino očišćenom. 

 Za većinu micelarnih rastvora važi prethodna tvrdnja, ali je većini zajedničko da nisu idealne za skidanje vodootporne šminke, u mom iskustvu: potrebno je dodati još malo uljanog sredstva ili klasičnog mleka.

 U ovom tekstu, komparativno prilazim dvema veoma poznatim markama micelarne: Bioderma i Garnier. 
Bioderma i(ili) Garnier


  Probala sam više micelarnih pored ove dve, ali sam ove dve uzela kao reprezentativne za poređenje zbog drastične razlike u ceni, a veoma sličnom učinku, i po dostupnosti, naravno. Garnier sam, vremenski, duže koristila, ali sam i Biodermu dovoljno dugo testirala da mogu da dam sud. U svakom slučaju, kao što je moguće videti - i dizajnom naliče, imaju sličan oblik flašice i istaknutu roze boju kao dominantnu. 

 Pored dizajna, učinak im je veoma sličan: obe micelarne vode skidaju jednako dobro, ja sam veoma zadovoljna micelarnim vodama kao idejom. Nisam u struci, ali smatram da su sastojci, uglavnom, povoljni - koliko god je to moguće da budu, budući da su skidači. 

Bioderma Sensibio H20



 Bioderma Sensibio H20 je, zasigurno, zvezda u svetu micelarnih voda. Ako vidite, na policama gde su micelarne, jednu što se kezi ponosno - to je sigurno Bioderma. Važi tvrdnja da se širom sveta, na svakih 6 sekundi (ako se ne varam) proda po jedna. Da li je vredna tolike hvale? - I jeste, i nije. Jeste, jer zaista čini ono što obećava, blaga je, ne iritira, sasvim lepo čisti kožu. Ova boca je od 500ml. Univerzalnost je diskutabilna, važi da je pogodna za sve tipove, ali sam sasvim sigurna, laički, da ukoliko imate masniju kožu: morate temeljnije da čistite, ali to već i same znate po svom osećaju. Upravo zato je napravljena i Bioderma koja je namenjena za masnu kožu: Sebium H20

Listu sastojaka možete videti na narednoj fotografiji, a ima ih nešto više nego u Garnier. Pošto, kao što rekoh, nisam u struci, neću detaljno tumačiti sastojke, ali se nadam da će biti značajni nekome. Izvinjavam se što je fotografija naopako, pa ćete se malo iskriviti, iz nekog razloga ne mogu da je okrenem.
Bioderma sastav



Garnier micellar cleansing water



 Garnier micelarna voda dolazi u boci od 400 ml, a deluje skoro isto kao Bioderma, sem što mi se sa njom desilo jednom da su me malo peckale oči. Ne znam koji je razlog tome, ili je prosto zakon slučajnosti, možda će mi se jednom desiti i sa Biodermom, ali sam htela da budem iskrena, pa i taj detalj da pomenem. Ako zanemarimo to, sve što sam napisala i što važi, generalno, za Biodermu - važi i za Garnier. Lepo skida i čisti, ne iritira, ne izaziva mi akne ili nekakav haos na licu i dovoljno je blaga da osećam kao da zaista čistim vodicom. 


Listu sastojaka možete pogledati na narednoj fotografiji:

Garnier micellar


  Napravila sam za vas i ,,svoč'', odnosno prikaz kako deluju prilikom skidanja jarkog ruža. Obe sam prešla dva puta, a koliko vidim - Garnier je, za nijansu bolje očistio. 



 U svakom slučaju - ako bih morala da izaberem jedan proizvod, moji poeni idu Garnier-u zbog cene. S obzirom na to da je delovanje gotovo jednako (sem u izuzetnim slučajevima, može se desiti nekome da mu lice ,,bukne'' i od jedne i od druge), Garnier je pristupačnija.

Garnier, 400 ml. proizvoda - oko 600 dinara u Lilly-ju, Dm-u. 
Bioderma, 50 ml. proizvoda - oko 2300 din. u bolje snabdevenim apotekama, Metropolitenu, Lilly-ju.

Pratite akcije, ukoliko se odlučite za Biodermu, bude često na akciji. Ja sam pazarila 500 ml. proizvoda za oko 1300 din. u apoteci Srbotrade (rade i online varijantu) I tako, razlika u ceni je drastična. Što se mene tiče, preporučujem obe, ali ako cena igra presudnu ulogu, jasna je matematika.

* Savet za kraj: perite lice i nakon čišćenja micelarnom vodom. Često devojke ne peru lice posle, to je kao da ne perete posle sapuna lice (ne isto, malo dramatizujem, ali je važno da isperete).

Da li vi imate neko mišljenje?
Podelite iskustvo, jer se svačije iskustvo računa!

U narednom tekstu, čitaćete o jednoj baštenskoj paleti Stile. Nadam se da će vam se dopasti paleta, kao što sam i ja, blago rečeno, zaljubljena. 


Do narednog čitanja,
Maja / SkinHarmony



4 коментара:

  1. Ja imam garnier miceralnu vodu, trenutno je upoređujem sa mixa miceralnom vodom za suvu kožu. Pa videću na kraju šta će biti

    ОдговориИзбриши
  2. Meni Mixa nije previse odgovarala, dok me je Eucerin, npr. Izuzetno pekla. Verovatno mi Mixa nije legla jer imam kombinovanu kozu.

    ОдговориИзбриши
  3. Garnierovom sam bila apsolutno zadovoljna ali izbjegavam ju opet kupiti jer se nadam da ću si uskoro moći priuštiti Bioderminu, kad je već tako nahvaljena. Tvoj post me sad poljuljao u odluci. :D

    ОдговориИзбриши
  4. Znaš kako, ako si u prilici - probaj, ali mislim da nije tooolikoo vredna ,,hajpa''. Jeste dobra zaista, ali mislim da je značajna razlika u ceni, a ne dobijaju se prskani dijamanti u odnosu na druge, da se razumemo. :D

    ОдговориИзбриши