уторак, 26. април 2016.

Nonique okoloočna krema / dobar predlog za osetljivu kožu


prirodna kozmetika
Nonique / Intensive eye cream


E, ovo je regija kojom najteže baratam. Nega te regije mi pada najteže iz više razloga. Prvi razlog: sve što sam (do sada) probala, stvorilo mi je grizeve (gris) i peckanja, odnosno, iritaciju. Kad kažem sve, mislim na kreme, ne na gelove, oni su se bolje ponašali i bili slabiji. Drugi razlog - skoro sam krenula sa istraživanjem. Treći razlog - ne stavlja mi se bilo šta, pa kao - ako mi uspe, uspe.


Onda kupovinu odložim, pomerim. Pa kupim, isprobam - bude katastrofa. Bacim novce, ne ide. Nije to, da se razumemo, bilo ništa tragično u rezultatima. Međutim, čim se tu nešto pojavljuje i crveni - I'll pass it. Ko zna koliko ima kremica koje bi mi odgovarale, ali nije mi ni rešenje da konstantno trošim veliki novac, pa sam postala opreznija. 

Istražujući malo, pomislila sam da bi mi Nonique krema legla i nisam se prevarila. Neko vreme sam i čekala da dođu kod nas, pa sam, konačno, kupila. Da kucnem o drvo (sto), nema nikakvih kontra-reakcija što mi je prvi i ogromni znak da mi krema prija.



Elem, da krenemo redom. Krema dolazi u standardnih 15ml, što je normalna veličina kreme za ovu regiju. Troši se normalnom brzinom i prilično dugo traje jer se, količinski, nanosi izuzetno malo. Neću govoriti o aplikaciji, poznata vam je metoda domalog prsta koji ima idealan pritisak za blago utapkavanje. Nanosim je i noću i danju uz hidratantnu kremu. Nemam nikakvih problema sa upijanjem, kroz neki minut se upije i lepo se aplicira šminka nakon nje. Konzistencija je srednja, odnosno, normalna. Kada je nanesem na šaku, imam utisak da se malo teže razmazuje. Na licu, međutim, ponaša se bolje i kroz utapkavanje se lepo upija u kožu. A miris je prijatan, tj. nije prejak. Ne bi umela da definišem na šta tačno miriše.

Nonique

Nonique / Tekstura



Proizvođač navodi da je ovo anti-age kremica koja nudi performanse za tamne kolutove i za ublažavanje signala starenja, takođe i hidrataciju. U prevodu: obećava rešenje svih problematičnih potencijalnih problema u toj regiji. Ja ne očekujem sve ovo, a takođe ne očekujem ni čudo. Očekujem hidrataciju, negu i da mi ne napravi problem. Tamne kolutove nemam, tako da ne bih umela da kažem da li mi na to utiče. Osnovna namena je suvoj koži regije ispod očiju, pa je uspešna hidratacija njen osnovni posao. Moja koža u toj regiji nije naročito dehidrirana, ali joj je potrebna hidratacija. Što se bora tiče, nemam značajne bore, ali ima sitnijih linija. Ova informacija bi mogla da bude korisna ukoliko razmatrate kupovinu.

Krema sadrži jojbino ulje, organsko maslinovo ulje, aloju, ulje limete, avokado ulje i shea butter. Kombinacija svega ovoga može da bude korisna ukoliko je u dobroj srazmeri i prija vašoj koži. Ja, pouzdano, znam da moja koža voli avokado ulje i jojobino ulje. Ulje avokada je bogato mineralima i vitaminima, pa dobro utiče na dehidriranu kožu, a aloja je, između ostalog, poznata po hidratantnim svojstvima. Zbog svih ovih elemenata - mislim da je ovoj kremi najsnažnija aktivnost delovanja u okvirima hidratacije, odnosno, borbe protiv dehidrirane kože ispod očiju.

Sadrži, međutim, još jedan sastojak. Iako je nisko u sastavu, insistiraju na njemu kao osnovnom. U pitanju je manje poznata voćka NONI. Ova voćka se koristi u Indiji i na Pacifiku upravo u borbi protiv kožnih oboljenja jer poseduje mnoštvo minirala i različitih skupina vitamina.

Evo i zvanične liste sastojaka, i fotografija deklaracije proizvođača:


Nonique / Ingredients / Sastojci



Ingredients (INCI): Aqua, Olea Europaea Fruit Oil*, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Persea Gratissima Oil*,Butyrospermum Parkii Butter*, Caprylic/Capric TriglycerideGlycerinGlyceryl StearateCetearyl Alcohol,Cetearyl GlucosideAlcoholXanthan GumPotassium Sorbate***, Sodium Benzoate***, Squalane, Parfum**,Tocopherol, Limonene**, Helianthus Annuus Seed Oil, Lactic Acid, Morinda Citrifolia Fruit Extract*, Linalool**,Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Citral**, Geraniol**, Morinda Citrifolia Leaf Extract*. 

* certified organic

** from natural essential oils


Kako se meni pokazala?


S obzirom na pređašnja neprijatna iskustva, ja sam prezadovoljna, prvenstveno, činjenicom da mi se nisu pojavili grizevi (sitne providne tačkice) koji su znaci iritacije i da nema crvenila i svraba. Imam utisak da ima ,,instant'' delovanje: baš mi lepo hidrira tu regiju i zagladi. Relativno je brzo upije, kao što sam pomenula i fino se slegne. Čak imam utisak da mi blago ,,pegla'' taj deo. To je to. Ne tražim ništa više. Potrebna mi je fina hidratacija koja će da neguje i da, makar, za nijansu uspori proces neizbežnog starenja kože lica. Tražim da bude odgovarajuća za moju kožu i ne napravi mi problem. Nije mi važna cena, samo da ispunjava ove uslove.
Nonique krema je ispunila sve što sam očekivala od nje, bez svakog preterivanja. Uz sve ovo, stavljaju i neke sertifikovane organske proizvode, a važe za veganski brend - pa, ako je nekome bitno... U ovom slučaju, nisam se obazirala na to i na proučavanje ove vrste.

* Mislim da, na osnovu svog problema, mogu da preporučim ovu kremu i ljudima sa osetljivom okoloočnom regijom. Ipak, nisam dermatolog, a ova regija je izuzetno osetljiva, pa uzmite moj savet sa zadrškom i blagom rezervom.



Krema je oko 900 din. - 1000 din. Može se naći u ponekom DM-u ili u Stadion Shopping centru gde imaju svoj štand u prizemlju (i razne druge zanimljive proizvode).





Jeste li vi rešili koja je vaša idealna
kremica za okoloočnu regiju?

Probali ste Nonique?

4 коментара:

  1. Trenutno ne koristim kremu za okoloočno područje pošto su dnevne kreme koje koristim uvek prirodne i blage i znam da mogu da ih nanesem i ispod očiju. Primetila sam ovaj brend u dm-u i baš su me zainteresovali, čini mi se da su sastojci nešto kvalitetniji od onih koje Alverde koristi, a cene su im ipak niže od npr. Weleda i Dr. Hauschka proizvoda. :)

    ОдговориИзбриши
  2. U principu, dok sam bila u potrazi, vodila sam se istom logikom - kreme koje koristim, mogu da nanesem i na tu regiju, a da ne napravim štetu. Mislim da ova kremica stvarno radi pristojan posao i u vidu učinka i sastojaka. Sad, s obzirom na osetljivost regije, ne mogu ništa odgovorno da tvrdim, ali mislim da bi, u nekom momentu, mogla da joj daš šansu. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Zvuči super! Meni je odgovarao Alverde Vital + serum, ali ga nešto nema u zadnje vreme, pa sam lutala (i lutam i dalje) sa drugim Alverde proizvodima za negu kože oko očiju.
    Nažalost, dm drogerije u Nišu ne drže Nonique, mada sam čula da ih ima isto na jednom štandu u jednom tržnom centru, ali nikako da odem da vidim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da imaju na isti princip, kao u Bg-u, jedan štand. Taj štand je baš njihov, pa je čak i mnogo bolje snabdeven nego Dm. U DM-u nema celog asortimana, tako da priskoči da vidiš :) A Alverde mi je, što kažu, love-hate odnos brend. :D

      Избриши