уторак, 3. новембар 2015.

Domaća prirodna kozmetika: Diva (MANGO PUTER I SAPUN BOROVNICA I KAMILICA)




Dobar dan dragi ljudi. Nastavljamo sa serijalom o domaćoj i prirodnoj kozmetici. Bili smo u Hrvatskoj, šetali po Srbiji, sada malo lutamo po Makedoniji. Upoznaćemo se sa jednom Divom koja svoje proizvode dostavlja čak do Srbije, a šta ta Diva ima da nam ponudi?
Za početak - odličnu komunikaciju, neposrednost, želju da izađe u susret što čini firmu dovoljno profesionalnom, a ujedno i toplom.


Ja ću prikazati dva proizvoda iz stalne postavke: Ultimate Diva mango puter za telo i sapun borovnica i kamilica.



Ono što mogu da kažem estetski za oba proizvoda: izgledaju veoma simpatično, a sapuni su posebno brižljivo obrađeni. Takođe, kao što sam rekla za sam stav firme: prijatno sam iznenađena, a o tome ću napisati nešto više reči nakon reči o samim proizvodima. 


Mango puter za telo - Provance


Puteri za telo su postali opšta stvar u današnjoj kozmetici. Mnogo su popularniji nego nekad, pa samim tim su veće firme počele da trguju sa ,,brendom'' putera. Ja volim putere, generalno. Posebno volim one koji nisu previše gusti. Ovaj puter pripada takvom korpusu.

Puter dolazi iz kolekcije: Ultimate Diva i u kolekciji se mogu naći četiri različita mirisa, odnosno, kombinacije sastava. Četirii moguće varijante su: Rice Violet, Provance, Tangy Vanilla, Secretly pink. Ja sam htela, isprva, Rice Violet, međutim, taj miris nije bio dostupan, pa sam uzela ovaj - nimalo se nisam pokajala.



Puter dolazi u staklenoj ambalaži u vidu teglice - tegla je mala, pa je zgodna za nošenje, ali treba biti obazriv sa staklom. Dolazi u dve veličine: 60 ml i 210 ml. Ja sam, za početak, uzela manju.

Gustina putera je srednja ka gustoj. Nije kameno gust, više je baš puterast i penast. Veoma brzo se upija u kožu s obzirom na to da je puter u pitanju. A kada je miris u pitanju: PREDIVNO! Obično ne padam toliko na mirise, ali ovo ne mogu da prestanem da njušim. Pomešani su mirisi citrusa i lavande, a ta kombinacija čini malu harmoniju mirisa: nije ni previše citrusno, a ni previše lavandasto. Dakle, onaj ko ne voli miris lavande - neće mu smetati ovde ta ista lavanda. 

Ne mažem ga dugo vremenski, ali otkad sam dobila, mažem svako veče i koža mi, zaista, lepo reaguje. Koža je toliko je mekana i hidrirana, a uz to miriše divno, kao neka citrusna čokoladica.


Sad malo o sastavu:

Puteri im se sačinjavaju na istoj bazi, delovanju više putera i ulja: mango puter, shea puter, kakao puter, ulje avokada, makadamija i ulje semenki tikve.

Mango puter je zaslužan za brzo upijanje, on funkcioniše nešto kao suvo ulje. Neguje jednako dobro, ali ima moć brzog upijanje - što nam je u brzom i tehničkom vremenu, ponekad, potrebno. 

Šta kaže proizvođač:


Provance -  mešavina cvetno-biljnih nota, gde dominira lavanda i svežeg pink grejpfruta (potpuno prirodan miris)

Sastav: Aqua, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter,Curcubita Pepo (Pumpkin) Seed Oil, Macadamia Ternifolia (Macadamia Nut), Seed Oil Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Aloe barbadensis, hydrolized oat protein, glycerine, sorbitol, Cetyl Alcohol, D- Panthenol, Coco-Caprlylate, allantoin,benzylalcohol,dehydroaceticacid, perfume, xanthan gum
* plus, Citrus reticulata (Tnagerine) oil, u varijanti 'Tangy Vanilla'
* plus Citrus paradisi (Pink Grapefruit) oil u varijanti 'Provance'
Upozorenje: Etarska ulja citrusa (sem mandarine) se, zbog svoje fotosenzitivnosti, ne koriste u dnevnim tretmanima. Iako naša kombinacija mirisa sadrži vrlo mali procenat etarskog ulja crvenog grejpfruta, ipak smatramo da treba da ste upoznati sa ovom činjenicom.

Šta ja kažem?


U principu, veoma visoko u sastavu su sve povoljni sastojci za kožu. Ono što mi se ne dopada je Benzylalcohol koji ne radi baš ništa dobro za kožu. Nisam presrećna ni zbog - Dehydroacetic Acid, međutim, uprkos svemu - ovaj sastojak se u naučnim istraživanjima pokazao kao neagresivan. 

Sve u svemu: ja sam zadovoljna.

Sapun za telo - Blueberry Camomile


Generalno, nisam ljubitelj kupanja sapunima, ali ja ne mogu da odolim kada vidim sapune, makar da mi stoje. S tim u vidu, poručila sam i jedan od mnoštva sapuna koje nudi Diva. Napisaću kratko utiske jer sam ga samo tri puta koristila za kupanje.




Ovaj sapun je blaga varijanta piling sapuna sa kakao puterom, bademovim uljem i mlevenim cvetom kamilice. Dolazi u jačoj providnoj foliji i rad je presladak, moram priznati.

Generalno, kao što rekoh, ne volim sapune jer mi ostavljaju utisak zatezanja koje mi nije prijatno. Ovaj sapun namenjen je suvoj koži. Moja koža tela nije suva, odnosno, suva je u određenim delovima, ali jeste izuzetno osetljiva. 

Piling u sapunu je zaista toliko blag da je, gotovo, neosetan. Miris je blag i prijatan, nekako je ,,mekan'', nije previše oštar. Miris je, jednostavno, univerzalan. Nije previše slatkast da bi smetao, npr, nekome ko ne voli slatke mirise.

Ipak, i ovde sam osetila to zatezanje, ali u mnogo manjem intenzitetu nego ranije. Tri koriščenja, ipak, nije relevantno za konačni sud, pa ću isprobavati još.

Sastav: Sodium Olivate, Sodium Palmate, Sodium Cocoate, Sodium Cocoa Butterate, Sodium Castorate, Sodium Almondate, glycerin, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower, pure silk fibers, cosmetic pigments, premium cosmetic fragrance






Samo iskustvo kupovine je bilo veoma prijatno. Proizvodi se mogu naručiti putem sajta, a u dogovoru sa našim ljudima koji firma ima - vrši se dostava po regularnoj tarifi Post express službe.

S obzirom na to da sam ja poručila u poslednjem trenutku kada je roba već krenula, devojka iz Dive mi je izašla u susret, pa ponudila druge opcije,a dobila sam i mali tester mango putera Rice Violet koji sam, prvobitno, želela. Sada mi je drago da sam uzela ovaj!

Super stvar - sajt nudi program bodovanje, odnosno, u zavisnosti od toga šta kupite, ostvarujete pravo na vaučer koji vam umanjuje cenu pri narednoj porudžbini. Ovakvi gestovi i ideje su, uvek, pažljivi i dobri po kupca.


Sve u svemu - jedan veliki plus od mene. Sigurno ću poručivati još! Zavirite na sajt, ponuda je baš raznovrsna i pažljivo smišljana:





Da li ste probali nešto od makedonske Dive?

Kako vam se čine proizvodi?




Do narednog pisanja...

Maja / Skin Harmony

8 коментара:

  1. Već godinu dana koristim Diva sapune, a od skoro i isti ovaj puter za telo i prezadovoljna sam! Devojka koja stoji iza ovog brenda je veoma profesionalna i više nego predusretljiva, tako da i tu imamo ista iskustva. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ja sam, relativno skoro, otkrila i sigurno se neću zadržati samo na ovoj kupovini.Jeste, za devojku koja brine o svemu - sve najlepše imam da kažem! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Nikad nisam cula za ove proizvode :) sapun cu da probam obavezno :)

    ОдговориИзбриши
  4. Zdravo Majo!
    Najpre hvala na kupovini i ovoj recenziji. Tekst i divan,isto kao i fotografije.
    Moram ovde objasniti da je sastojak koji 'ne čini ništa dobro za kožu',benzyl alcohol, deo konzervansa. Iako znam da postoje i oni koji svoje proizvode prodaju nekonzervirane, ja sam mišljenja da je dobar proizvod samo onaj koji je siguran i nemam dilemu hoću li koristiti konzervans.
    Medjutim, važno je reći da konzervansi čine manje od 1% od proizvoda (što znači da spomenutog benzyl alcohola ima daleko manje) ,tako da je mala žrtva koju podnosimo, naspram sigurnosti proizvoda koju konzervans pruža.
    Nadam se da će i čitateljke bloga razumeti neophodnost konzervanasa, a i sama sam dosta pisala o tome.
    Hvala ti još jednom i neizmerno mi je drago što si uživala u proizvodima!
    Maja


    ОдговориИзбриши
  5. Tekstura i miris i učinak - stvarno mmm. :D Kreme bih mogla da vidim, bogami. Hvala na čitanju i preporuci!

    ОдговориИзбриши