недеља, 6. септембар 2015.

7 velikih grešaka prilikom nege kože vol. 2

Konačno je malo osvežilo. Pijem kafu u džemperu. Dobro došli, gospodine Septembar. Naporni ste. Puni izazova. Tražite mnogo rada. Ali, sa Vama će krenuti i uvertira u šuškanje lišća.

Kao što sam obećala, sledi nastavak važnih grešaka, previda, odnosno saveta za negu kože. Bez daljeg duženja, idemo taksativno...

1. STRES

Ovo treba da mi stoji svuda po sobi. Stres je veliki okidač unutrašnjih i spoljašnjih promena. Usled stresa, horomoni mogu da podivljaju i da utiče na stanje vaše kože, ali i vašeg generalnog izgleda. Naravno, to je poptuno sekundarno u odnosu na ono šta stres donosi iznutra. Probajte da se izolujete od stresa. Koji god način da imate - dobar je, ukoliko deluje.


2. DODIRI

Samo da se naslonim i pipnem lice. Samo mi je dosadno i staviću celu šaku na lice. Nervozna sam i čačkaću lice. Razmišljam i staviću ruku na lice. Izbegavajte stalno dodirivanje lica! Teško je, jer nam je to postala nesvesna radnja i ne obraćamo pažnju na to. Ali, dovoljno je da nam je šaka stajala na stolu i stavimo je na lice i već smo potencijalni upijači bakterija. Šake su najveći prenosioci i koliko god često da perete ruke - nije dovoljno.


3. MA, DOVOLJNO MI JE 5 SATI!

San. Koliko je važan za ceo organizam i imuni sistem, važan je i za vašu kožu. Ako spavate malo, velika je šansa da će vam i koža izgledati izmoreno, nedovoljno živo i bez elana: ,,dull skin'' je dobar izraz.


4. KO JOŠ IMA VREMENA DA PERE ČETKICE?

Četkice za šminkanje treba prati. Redovno. Postoje sredstva konkretno namenjena toj svrsi. Međutim, ne morate davati novce, možete i sami prati svoje četke. A između svakog korišćenja, bilo bi idealno da imate sprej (takođe ga možete sami napraviti) kojim biste samo ovlaš poprskali četke. Ne treba da govorim o tome koliko se prljaju, pritom ne samo od proizvoda. I ne treba da govorim koliko pokupe štetnih supstanci u sebe. Odovjite to kao neki svoj ritual. Nije mnogo vremena, a važno je. Te četkice mogu da izazovu i alergijsku reakciju kod osetljivijih.




5. I LIKE MY WHISKEY COLD, AND MY SHOWER HOT

Idealna voda za tuširanje je mlaka. To je prava reč. Za pranje lica treba koristi hladnu vodu da podstakne cirkulaciju. Vruća voda kožu dodatno isušuje, a ispira dobra ulja koja štite vašu kožu. Koliko god da uživate u vrućem kupanju - probajte to da redukujete, zaista nije dobro za kožu.

6. VRAT?

Tako blizu, a tako daleko :)Skoro sve što važi za lice, važi i za vrat. Vrat se često zapostavlja, a tu se, kao i na šakama vide prvi znaci starenja. Dakle, ne zaboravljajte vrat da hidrirate. Ja, npr. ako mi neka krema ne odgovara previše za lice, ako mi je masnija - koristim je da umažem vrat i dekolte.


7. SASTOJCI ZA BEŽANJE

Ova sličica govori više od mojih reči...





Znam. Sve ovo deluje previše. Kad bih se svega držala, bila bih čiste kože, lepog lica, bez stresa, u zenu, naspavana i bez briga. Jeste sve ovo malo idilično i utopijski, ali kada biste stremili makar ka većem procentu ovog: mogu da garantujem sveukupno bolje stanje. Probajte, jedno po jedno, od lakšeg ka težem. Zapisujte. Vodite računa. Jer to je sve za vas i ne treba da bude toliko teško. I prvenstveno se radi o untarnjem blagostanju, a sve je u velikoj povezanosti.



Da li su vam ovakvi tekstovi korisni?




Možda bude još jedan nastavak.
Za sad: ovoliko.


Maja / Skin Harmony

*Sve fotografije su preuzete sa interneta

Нема коментара:

Постави коментар